انبار هوشمند
انبار هوشمند یکی مدرنترین روشهای انبارداری است که در سالهای اخیر در شرکتها بسیار محبوب شده است. انبارهای هوشمند معضلات و مشکلاتی که انبار داری سنتی دارد را رفع میکند و باعث افزایش بهرهوری واحد لجستیک میشوند. هوش آرا با در اختیار داشتن دانش هوشمند سازی به روز و بهرهگیری از متخصصان مجرب میتواند انبار شما را مطابق با نیازتان هوشمند کند.
انبار هوشمند چیست؟
انبار هوشمند، که به آن انبار مکانیزه نیز گفته میشود، انقلابی در نحوه مدیریت و سازماندهی کالاها در انبارها ایجاد کرده است. انبارهای هوشمند با استفاده از تکنولوژیهای هوشمندسازی و سیستمهای خودکار، فرآیندهای انبارداری را به طور چشمگیری بهینهسازی میکنند و مزایای متعددی برای صاحبان کسبوکار و مشتریان آنها به ارمغان میآورند.
انبار هوشمند یکی از جدیدتین تکنولوژیهای هوشمند سازی سازمانی است که توانسته سرعت و دقت واحد لجستیک را به طور عجیبی افزایش دهد و به احتمال بسیار زیاد در سالهای پیش رو یکی از ارکان اصلی شرکتهای بزرگ و هوشمند به حساب میآید. انبار هوشمند به عنوان یکی از ارکان اداره هوشمند توانسته تاثیر زیادی در بهبود کارآیی شرکتها داشته باشد.
مزایای انبار هوشمند
کاهش هزینههای انبارداری
کاهش نیاز به نیروی انسانی، افزایش دقت در موجودیگیری و بهینهسازی فضای انبار، منجر به کاهش هزینههای انبارداری میشود.
افزایش دقت در انبار هوشمند
استفاده از سیستمهای خودکار و ردیابی دقیق کالاها، خطاهای انسانی را به طور چشمگیری کاهش میدهد و دقت فرآیندها را افزایش میدهد.
افزایش فضای ذخیره سازی
با استفاده از سیستمهای قفسهبندی هوشمند و چیدمان بهینه کالاها، میتوان از فضای انبار به طور کامل استفاده کرد
افزایش سرعت
اتوماسیون هوشمند انبار وظایف مربوط به بهینهسازی مسیرهای جابهجایی کالا را انجام میدهد.
مشاوره تخصصی و رایگان
برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان، استعلام قیمت یا درخواست هوشمند سازی انبار کافیست فرم روبرو را تکمیل کنید تا کارشناسان ما در هوش آرا در سریعترین زمان با شما تماس بگیرند.
- آدرس: اصفهان-شهرک علمی تحقیقاتی- ساختمان ابوریحان بیرونی-پلاک ۱۱۹
- تلفن: ۰۹۱۳۳۷۵۷۰۰۴
- زمان پاسخگویی : شنبه الی چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۶
اجزای انبار هوشمند
سیستم مدیریت انبار (WMS)
این سیستم مغز متفکر انبار هوشمند به شمار میرود و کلیه فرآیندها را مدیریت میکند.
رباتها و تجهیزات خودکار
باتها برای جابهجایی و دستهبندی کالاها، نقالهها برای انتقال کالاها بین بخشهای مختلف انبار و بازوهای رباتیک برای بارگیری و تخلیه کامیونها مورد استفاده قرار میگیرند.
حسگرها و برچسبهای RFID
این ابزارها برای ردیابی کالاها در سراسر انبار، جمعآوری دادهها و نظارت بر شرایط محیطی استفاده میشوند.
سیستمهای تجزیه و تحلیل دادهها
این سیستمها insights ارزشمندی از دادههای جمعآوری شده ارائه میدهند که میتوان از آنها برای بهینهسازی فرآیندها و تصمیمگیریهای آگاهانه استفاده کرد.
چالشهای اجرای انبار هوشمند
پیچیدگی اجرای انبار هوشمند
انبارهای هوشمند سیستمهای پیچیدهای هستند که نیاز به یکپارچهسازی مختلفی دارند. پیادهسازی و نگهداری این سیستمها به تخصص و دانش فنی بالایی نیاز دارد.
مقاومت در برابر تغییر
برخی از کارکنان ممکن است در برابر تغییر روشهای سنتی کار خود و استفاده از فناوریهای جدید مقاومت کنند. مدیریت این تغییر و جلب رضایت کارکنان نیز از مواردی است که باید به آن توجه کنید.
امنیت سایبری
سیستمهای انبار هوشمند به حجم زیادی از دادههای حساس دسترسی دارند. بنابراین، حفاظت از این دادهها در برابر حملات سایبری مهم است.
هزینه هوشمند سازی انبار
اجرای انبار هوشمند هزینههایی دارد که باید این هزینهها را قبل شروع فرآیند هوشمند سازی در نظر بگیرید. هزینه هوشمند سازی انبار به موارد مختلفی بستگی دارد مثل: متراژ انبار هوشمند، تجهیزاتی که میخواهید از آن استفاده کنید.
از آنجایی که قیمت تجهیزات هوشمند سازی هر روز تغییر میکنند امکان ارائه قیمت به صورت دقیق وجود ندارد. برای استعلام قیمت دقیق هوشمند سازی انبار خود میتوانید فرم بالای صفحه را تکمیل کنید تا کارشناسان ما در هوش آرا با شما تماس بگیرند.
مراحل هوشمند سازی انبار
برای هوشمند سازی انبار خود باید مراحلی را طی کنید در ادامه این مراحل را بررسی میکنیم.
مرحله۱: انتخاب سیستمها و تجهیزات هوشمند
در این مرحله تجهیزات و سیستمهای هوشمندی که میخواهید در انبار هوشمند پیاده سازی کنید را مشخص میکنید.
مرحله ۲: انتخاب پروتکل و برند تجهیزات
در این مرحله با توجه به انتظاراتی که از سیستمهای هوشمند انبار خود دارید، پروتکلهای هوشمند و برند تجهیزات را با استفاده از مشاورهای که کارشناسان هوش آرا به شما میدهند مشخص میکنید.
مرحله ۳: انعقاد قرارداد و تامین تجهیزات هوشمند انبار
پس از تایید شما و مشخص شدن تجهیزات، برند و پروتکل هوشمندتان قراردادی بین شما و هوش آرا منعقد میشود و پس از آن تجهیزات مورد نظر شما تامین میشود.
مرحله ۴: اجرا و پیاده سازی سیستمها و تجهیزات هوشمند درخواستی
پس از تامین قطعات کارشناسان هوش آرا تجهیزات و سیستمهای هوشمند را مطابق با خواسته شما نصب میکنند.
مرحله ۵: برنامه ریزی سیستمهای نصب شده
در این مرحله برنامه ریزیهایی که میخواهید، روی سیستمها و تجهیزات انبار هوشمندتان اعمال میشود و آموزش کار با این سیستمها به شما آموزش داده میشود.
روش کار انبار هوشمند
انبارهای هوشمند با بهرهگیری از فناوریهای نوین، کارایی و دقت عملیات انبارداری به عنوان یکی از پیشرفتهترین نوآوریها در حوزه لجستیک و مدیریت زنجیره تأمین شناخته میشوند.
زمانی که کالایی وارد انبار میشود سیستم AIDC (مانند اسکنرهای بارکد یا RFID) اطلاعات کالا را ثبت میکند. این اطلاعات توسط WMS پردازش شده و بهترین مکان برای نگهداری کالا را تعیین میکند. در این مرحله رباتهای AGV کالا را به محل تعیین شده منتقل میکنند.
پس از قرار گرفتن کالا در محل مناسب سنسورهای IoT به طور مداوم وضعیت کالا (دما، رطوبت، فشار) را کنترل میکنند. همچنین WMS با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی، موجودی را بهینهسازی میکند. سیستم به طور خودکار سفارش مجدد کالاهای رو به اتمام را انجام میدهد.
هنگام دریافت یک سفارش باز هم WMS بهینهترین مسیر پیکبندی را محاسبه میکند و با دستور به رباتهای AMR کالاها را از قفسهها جمعآوری میکنند.
در این بخش سیستمهای پیک-به-نور (Pick-to-Light) میتواند به کارگران انسانی در پیکبندی دقیق کمک میکنند تا با قرارگیری سفارش برروی نوارهای نقاله هوشمند بستهها را به محل بارگیری هدایت میکنند.
در طی هر سفارش ما با مرجوع شدن کالا به هر علتی توسط خریدار رو به رو هستیم که برای این قسمت نیز ما تمهیداتی جهت اتوماسیون سازی مراحل برگشت و افزایش حداکثر بهرهوری در این چرخه را تدارک دیده ایم.
نحوه کار سیستم در صورت برگشت کالا بدین صورت میباشد که سیستم AIDC کالای برگشتی را شناسایی میکند و اطلاعات را در اختیار سیستم مرکزی WMS قرار میدهد. این سیستم وضعیت کالا را بررسی و تصمیمگیری میکند (انبار مجدد، تعمیر، یا دور ریختن).
حال با توجه به هر تصمیم دستورات لازم را جهت رباتها کالا را به بخش مربوطه منتقل میکنند.
اهداف هوشمند سازی انبار
هوشمند سازی انبار برای رسیدن به اهدافی انجام میشود این اهداف عبارتند از:
- بهینه سازی زنجیره تامین: از اصلیترین اهداف انبارهای هوشمند میتوان به بهبود و افزایش کارآیی زنجیره تامین اشاره کرد. این کار باعث میشود تا شرکتها زنجیره تامین خود را راحتتر مدیریت کنند و برای آن برنامه ریزیهای مشخصی را انجام دهند.
- مکانیزه سازی واحد لجستیک: از اصلیترین بازوهای شرکتها، واحد لجستیک است. استفاده از انبار هوشمند باعث میشود تا این واحد در زمینه نگهداری و زخیره کالاها مکانیزه عمل کند.
- افزایش سوددهی: هوشمند سازی انبار باعث از بین رفتن خطاهای انسانی، برنامه ریزی بهتر، مدیریت آسانتر و سرعت خدمات بالاتر میشود. این موارد در نهایت به بالارفتن سوددهی شرکت میانجامد.
- از بین رفتن اشتباهات: در انبارهای غیر هوشمند همیشه احتمال رخ دادن اشتباهاتی وجود دارد. این اشتباهات باعث میشود تا علاوه بر پیش آمدن مشکلاتی در واحدهای فروش و اداری، سرعت ارائه خدمات نیز کاهش یابد. در برخی موارد این موضوع میتواند باعث ایجاد مشکلات جدیتری شود. بههمین خاطر است که استفاده از انبار هوشمند در دستور کار شرکتهای بزرگ قرار دارد.
سوالات متداول درباره انبار هوشمند
در انبارهای هوشمند سیستمهای هوشمندی وجود دارند که اتوماسیون انبار را مدیریت میکنند و این سیستمها باعث مدیریت آسانتر و افزایش بهرهوری بخش انبار میشود.
در انبار هوشمند به جز سیستمهای هوشمند از فناوریهای هوشمند مختلفی استفاده میشود مثل RFID، IOT، WMS و… که این فناوریها هر کدام برای انجام کار خاصی در انبار هوشمند استفاده میشود.
هوشمند سازی انبار در مراحل اولیه چالشهایی دارد مثل هزینه اولیه بالا، آموزش کارکنان و حفظ امنیت اطلاعات که تحمل و پشت سر گذاشتن این چالشها نسبت به مزایای انبار هوشمند ارزشش را دارد.
شما میتوانید با اجرای اقداماتی همانند انتخاب تجهیزات هوشمند مطمئن، اجرای ورود ۲ مرحلهای، مشخص سازی سطوح دسترسی به صورت صحیح امنیت اطلاعات را در اداره هوشمند خود مدیریت کنید.