خانه هوشمند
خانه هوشمند برای صرفه جویی در زمان و هزینه، ایجاد امنیت در خانه و انجام امور منزل از راه دور و تنها با اتصال به اینترنت طراحی شدهاست. ساختمان هوشمند یک محل اقامت مجهز به مجموعهای از دستگاههای مختلف است که کارهایی که معمولا انسانها انجام میدهند را به طور خودکار و اتوماتیک انجام میدهد.
مزیتهای خانه هوشمند
ارتقای امنیت با خانههای هوشمند
با خانه هوشمند و توانایی کنترلیای که روی سیستمهای امنیتی خود دارید، میتوانید در هر لحظه از وضعیت ایمنی خانهی هوشمند خود مطلع شویدو آرامیش را به خود هدیه دهید.
دسترسی راحت و افزایش آرامش
امکانات هوشمند که برای آرامش ساکنین خانه هوشمند میباشد را میتوان با استفاده از دستورات صوتی، گوشی تلفن همراه، سنسورها و برنامهریزیهای ساده، کنترل کرد.
صرفه جویی در انرژی و زمان
خانههای هوشمند به علت استفاده از تکنولوژیهای روز و برنامه ریزیهای انجام شده زمان انجام کارها و مصرف انرژی را به طور قابل توجهی کاهش میدهد.
نظم در رسیدگی به امور خانه
با شخصی سازی خانه هوشمند مطابق با سبک زندگی خود میتوانید بسیاری از کارها را به صورت اتوماتیک انجام دهید و به روند زندگی خود نظم تازهای ببخشید.
چرا هوش آرا بهترین انتخاب برای هوشمند سازی خانه شماست؟
تجهیزات به روز و دسته اول
هوش آرا نمایندگی مستقیم برندهای اشنایدر و کنترل ۴ در ایران است و تجهیزات روز دنیا را داراست.
اجرای حرفهای خانه هوشمند
کارشناسان هوش آرا با توجه به تخصصی که دارند خانهی هوشمند شما را با بالاترین کیفیت اجرا میکنند.
اجرا در کوتاهترین زمان
پروژههای هوشمند سازی در هوش آرا در کوتاهترین زمان تحویل شما کارفرمایان گرامی میشود.
شخصی سازی خانه هوشمند شما
کارشناسان هوش آرا خانه هوشمند شما را مطابق با سلیقه و سبک زندگی شما شخصی سازی میکنند.
مراحل هوشمند سازی خانه در هوش آرا
۱- انتخاب تجهیزات خانه هوشمند
در ابتدا شما برای کارشناسان هوش آرا مشخص میکنید که میخواهید در خانه هوشمند خود از چه امکانات و تجهیزات هوشمند سازیای استفاده کنید.
۲- مشخص سازی برند و پروتکل هوشمند
در قدم بعدی کارشناسان هوش آرا با توجه به امکانات درخواستی شما و بودجهای که دارید برندهای تجهیزات و نوع ارتباط بین آنها را به شما اعلام میکنند.
۳- عقد قرارداد و تامین تجهیزات
با تایید شما قرارداد هوشمند سازی شما با شرکت هوش آرا منعقد میشود و ما مطابق با قرارداد اقدام به تامین تجهیزات لازم برای اجرای پروژهی خانه هوشمند شما میکنیم.
۴- اجرای پروژه و نصب تجهیزات
در قدم بعدی کارشناسان هوش آرا با توجه به امکانات درخواستی شما و بودجهای که دارید برندهای تجهیزات و نوع ارتباط بین آنها را به شما اعلام میکنند.
۵- برنامه ریزی و یکپارچه سازی خانه هوشمند
در مرحلهی بعدی اقدام به برنامه نویسی و یکپارچه سازی خانهی هوشمند شما میکنیم و پس از اتمام کار تمامی تجهیزات را مطابق با برنامه ریزیهای انجام شده تست میکنیم.
مشاوره تخصصی و رایگان
برای ثبت درخواست مشاوره تخصصی رایگان، استعلام قیمت یا درخواست هوشمندسازی ساختمان کافیست فرم زیر را تکمیل نموده تا کارشناسان هوش آرا در سریع ترین زمان با شما تماس گیرند.
- آدرس: اصفهان-شهرک علمی تحقیقاتی- ساختمان ابوریحان بیرونی-پلاک ۱۱۹
- تلفن: ۰۹۱۳۳۷۵۷۰۰۴
- زمان پاسخگویی : شنبه الی چهارشنبه از ساعت ۹ الی ۱۶
هوشمند سازی با پروتکل وایرلس یکی از روشهای هوشمند سازی است که در آن تجهیزات خانهی هوشمند با سیگنالها و امواج وای فای به یکدیگر متصل میشوند و آرامش را به شما هدیه خواهد داد.
پروتکل هوشمند KNX یک پروتکل هوشمند است که بیشتر برندهای هوشمند سازی محصولات خود را مطابق با این پروتکل توسعه میدهند. این پروتکل محبوبترین پروتکل هوشمند سازی در جهان است.
پروتکل هوشمند Z-Wave یک پروتکل هوشمند بیسیم است که قابلیتهای زیادی را برای کنترل تجهیزات خانه فرآهم میکند. بسیاری از تجهیزات هوشمند سازی تولید اروپا با این پروتکل هوشمند سازی مطابقت دارند
بخش های مختلف هوشمندسازی خانه
قیمت پکیج خانه هوشمند
پکیج خانه هوشمند معمولا قیمت ثابتی ندارد و بسته به امکاناتی که شما در نظر دارید هزینه هوشمند سازی ساختمان متفاوت خواهد بود. نکتهی دیگری که بر قیمت خانه هوشمند تاثیرگذار است برندی است که شما تجهیزات خانه هوشمند را از آن تهیه میکنید. بهتر است پیش از آنکه برای هوشمند سازی خانه و ساختمان خود اقدام کنید از مشاورهی تخصصی هوش آرا استفاده کنید تا بهترین انتخاب را مطابق با انتظارات و بودجهای که مدنظر دارید، داشته باشید.
قیمت ساختمانهای هوشمند و خانههای هوشمند ممکن است در ابتدا هزینه نسبتا زیادی را به شما تحمیل کند اما در طولانی مدت هزینههای شما را به شدت کاهش میدهد. یکی از دلایل کاهش هزینه کاهش مصرف انرژی است همچنین خانههای هوشمند باعث میشوند تا عمر لوازم خانهی شما افزایش پیدا کند و هزینهی تعمیر و تعویض لوازم خانه را نیز کاهش میدهد.
هوشمند سازی خانه در تهران
هر ساله در تهران و شهرستانهای اطراف تهران خانههای لوکس زیادی ساخته میشود. هوشمند سازی این خانهها میتواند علاوه بر لوکستر کردن آنها، ارزش افزوده زیادی را نیز برای این خانهها به ارمغان بیاورد. همین موضوع باعث شده تا در سالهای اخیر تعداد افرادی که در استان تهران اقدام به هوشمند سازی خانه خود میکنند بالا برود.هوشمند سازی خانه امری است که هم میتوانید در حین ساخت ساختمان برای آن اقدام کنید و هم در خانههای تکمیل شده خود آن را پیاده سازی کنید.
هوش آرا میتواند با توجه به ارزش ملک شما و با توجه به نیاز اکثر افراد منطقه، سیستمهای هوشمند را در خانه شما پیاده سازی و اجرا کند. مزیت ویژهای که هوشمند سازی خانه با هوش آرا دارد این است که میتوانید مطابق با برنامه روزانه خود، سیستمها و تجهیزات هوشمند را برنامه ریزی کنید. هوش آرا با در اختیار داشتن تیم مجرب و تجهیزات به روز از بهترین برندهای دنیا میتواند اجرای خانه هوشمند شما را در استان تهران یا شهرستانهای اطراف با بالاترین کیفیت و در سریعترین زمان برای شما انجام دهد.
کاربرد خانههای هوشمند در زندگی روزمره
استفاده از خانههای هوشمند در سرتاسر جهان به علت مزایا و راحتیهایی که در زندگی روزمره دارد بسیار محبوب شده است. در ادامه مثالهایی از کاربردهای خانه هوشمند را مرور میکنیم.
فرض کنید از خانه بیرون رفتهاید و فراموش کردید تا سیستم تهویه را خاموش کنید، با استفاده از نرم افزارهای خانه هوشمند میتوانید از هر کجا سیستم تهویه را خاموش کنید.
به سفر رفتهاید و نگران آن هستید که به خانه هوشمندتان دستبرد بزنند. با استفاده از کنترل و مانیتورینگ سیستمهای امنیتی میتوانید از راه دور هر لحظهای که خواستید خانه را چک کنید. همچنین با برنامه ریزی سیستم روشنایی برای خاموش و روشن شدن در ساعت خاصی میتوانید احتمال سرقت خانه را پایین بیاورید.
BMS چیست؟
در ساختمانهای هوشمند و خانههای هوشمندی که در آنها از سیستمهای هوشمند زیادی استفاده میشود از سیستمی برای مدیریت و یکپارچه سازی این سیستمها استفاده میشود که به آن BMS میگویند.
سیستم BMS مخفف عبارت building managment system است که به معنی سیستم مدیریت ساختمان است. امروزه از این عبارت برای توضیح سیستم مرکزی مدیریت ساختمان هوشمند استفاده میشود.
در خانه هوشمند سیستمهای زیادی وجود دارند که هر کدام به تنهایی وظیفه خاصی دارند. برای آنکه یک خانه هوشمند به حداکثر بازدهی برسد نیاز است تا سیستمهای هوشمند مختلف خانه با یکدیگر یکپارچه شوند. این کار در اداره هوشمند، هتلها، ساختمانها و مراکز هوشمندی که تعداد زیادی سیستم هوشمند دارند یک امر حیاتی و مهم محسوب میشود.
سیستم BMS در اصل از ۲ بخش مختلف سخت افزاری و نرم افزاری تشکیل میشود. قسمت سخت افزاری BMS همان بخشی است که سیستمهای هوشمند به آن متصل میشوند و ظاهری شبیه به جعبه فیوزهای پیشرفته و پیچیده دارد.
قسمت نرم افزاری سیستم مدیریت ساختمان مشابه پروتکلهای خانه هوشمند است و وظیفه آن ایجاد ارتباط نرم افزاری با استفاده از پروتکلهای مختلف است.
به صورت کلی از BMS به چند هدف استفاده میشود. این اهداف عبارتند از:
- مدیریت آسان سیستمهای هوشمند
- توانایی ایجاد اتوماسیونهای هوشمند
- یکپارچه سازی سیستمهای هوشمند
- افزایش آسایش و راحتی
- بالا بردن سطح امنیت اطلاعات محل هوشمند شده
- افزایش امنیت محیط هوشمند
- کاهش مصرف انرژی
- بهبود عملکرد سیستمهای هوشمند
- امکان گزارش گیریهای عددی و آماری از سیستمها
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره سیستم BMS میتوانید به مقاله BMS چیست مراجعه کنید.
نحوه کار تجهیزات خانه هوشمند
همانطور که میدانید از تجهیزات مختلفی در خانههای هوشمند استفاده میشود و بهتر است بدانیم این تجهیزات چگونه کار میکنند.
سیستمهای هوشمند خانه به وسیله پروتکلهای خانه هوشمند با یکدیگر در ارتباط هستند و شرکتهای هوشمند سازی این سیستمها و تجهیزات را یکپارچه میکنند. یکپارچه سازی این سیستمها به معنی آن است که تمام خانه میتواند به صورت کامل و با ارتباط این سیستمها با یکدیگر هوشمند شود.
نحوه کارکرد کلی سیستمهای هوشمند در خانه هوشمند به صورت زیر است:
زمانی که شما فرمانی را در خانه هوشمندتان صادر میکنید، این فرمان توسط سیستم مرکزی خانه هوشمند دریافت میشود. فرمان دریافت شده پردازش میشود و سیستم مرکزی مشخص میکند این دستور را کدام سیستم هوشمند باید اجرا کند(اگر نیاز به همکاری ۲ یا چند سیستم هوشمند باشد سیستم مرکزی خانه هوشمند کار هماهنگ سازی این تجهیزات را انجام میدهد).
دستور پس از مشخص شدن بخشی که باید آن را اجرا کند به سمت همان بخش فرستاده میشود. این ارسال یا از طریق سیستم برق هوشمند ساختمان منتقل میشود یا از طریق پروتکلهای ارتباطی بیسیم به سمت سیستمهای هوشمند ارسال میشود.
در نهایت دستورات ارسالی شما توسط سیستمهای مشخص شده اجرایی میشوند و نتیجه انجام آنها به سیستم مرکزی خانه هوشمند برمیگردد. سیستم مرکزی خانه هوشمند این اطلاعات را به صورت لحظهای در تجهیزات هوشمندی مثل تاچ پنلها یا نرم افزارهای هوشمند، برای شما نمایش میدهد.
تکنولوژیهای استفاده شده در خانه هوشمند
در خانههای هوشمند از فناوریها و تکنولوژیهایی استفاده میشود که باعث میشوند تا یک خانه معمولی با استفاده از آنها و تجهیزات مربوطه، هوشمند شوند. این فناوریها عبارتند از:
اینترنت اشیا (IOT)
میتوان گفت مهمترین فناوریای که در خانههای هوشمند مورد استفاده قرار میگیرد اینترنت اشیا است. اینترنت اشیا (internet of things) باعث ایجاد ارتباط بین تجهیزات مختلف میشود. این فناوری باعث میشود خانه هوشمند شما یکپارچه شود و بتوانید با استفاده از یک دستور تجهیزات مختلفی را کنترل کنید.
پروتکلهای هوشمند
تجهیزات هوشمند برای ارتباط گیری با یگدیگر علاوه بر اینترنت اشیا نیاز دارند تا مطابق با استاندارد و فرکانس خاصی دستورات را دریافت کنند و اطلاعات را به سیستم مرکزی خانه هوشمند ارسال کنند. این استاندارد را پروتکل خانه هوشمند مینامند.
اتوماسیونهای خانگی
اتوماسیونها نوع ارتباط بین تجهیزات را مشخص میکنند همچنین وظیفه برنامه ریزی سناریوهای خودکار نیز مربوط به اتوماسیون است. اتوماسیونهای خانگی مشخص میکنند مثلا در زمان آتش سوزی سیستم برق خانه قطع شود تا آتش به سایر بخشهای خانه منتقل نشود.
سوالات متداول درباره خانه هوشمند
بله، شما میتوانید خانههای ساخته شده و قدیمی را بدون نیاز به تخریب هوشمند کنید و از امکانات خانه هوشمند بهرهمند شوید.
شما میتوانید خانه هوشمندتان با استفاده از اتوماسیونهای خانه، ریموت کنترلها، تاچ پنل هوشمند و گوشی تلفن همراه کنترل کنید.
خیر، شما برای کار با خانه هوشمند و کنترل سیستمها نیازی به استفاده از دانش یا تخصص خاصی ندارید.
زمان هوشمند سازی خانه با توجه به سیستمهایی که میخواهید نصب کنید و نوع ارتباطی بین سیستمها میتواند بین ۲ هفته تا ۲ ماه زمان ببرد.