اعلام حریق هوشمند

سیستم اعلام حریق هوشمند | هوش آرا

آتش سوزی همیشه یکی از خطراتی است که اماکن مختلف را تهدید می‌کند‌. در صورتی که خانه‌ها آتش بگیرند احتمال خطرات جانی بسیار جدی‌تر از خطرات مالی است‌. بنابراین پیشگیری و مطلع شدن از خطر آتش سوزی می‌تواند در بسیاری از موارد جان افراد را نجات دهد‌. در این مطلب درباره سیستم اعلام حریق هوشمند توضیح می‌دهیم که این خطرات را از خانه هوشمند دور می‌کند‌.

سیستم اعلام حریق هوشمند

یکی از سیستم‌هایی که در خانه‌های هوشمند اجرا می‌شود‌، سیستم اعلام حریق هوشمند است‌این سیستم با سنسور‌هایی که دارد باعث افزایش امنیت خانه شما می‌شود و احتمال بروز آتش سوزی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد‌هوش آرا با در اختیار داشتن متخصصان مجرب و دانش فنی بالا می‌تواند بهترین و دقیق‌ترین سیستم اعلام حریق هوشمند را در خانه شما اجرا کند‌.

لزوم استفاده از سیستم اعلام حریق

آتش سوزی یکی از خطراتی است که می‌تواند خسارات جبران ناپذیری را برای خانه و ساکنین آن ایجاد کند‌. اگر دزد به خانه شما بزند ممکن است اشیا قیمتی را بردارد اما اگر خانه شما آتش بگیرد علاوه بر آنکه تمامی وسایل خانه آسیب می‌بینند‌، ممکن است جان شما و سایر اعضا نیز به خطر بیافتد‌. از این رو استفاده از سیستم اعلام حریق و اطفا حریق بسیار اهمیت دارد‌. این اهمیت در حدی است که در بسیاری از کشور وجود یکی از این ۲ سیستم ضروری است‌.

کشور ایران نیز این قوانین را برای جلوگیری از خسارات ناشی از آتش سوزی به صورت جدی دنبال می‌کند و از سال ۱۳۸۶ به بعد تمامی خانه‌ها باید از سیستم‌های اعلام حریق استفاده کنند‌.

استفاده از اعلام حریق هوشمند | هوش آرا

استفاده از سیستم اعلام حریق هوشمند

از بین تمامی سیستم‌های اعلام حریق‌، نوع هوشمند آن از بقیه سیستم‌ها عملکرد بهتری دارد‌. سیستم اعلام حریق هوشمند با خطای کم‌، اعلام سریق و مشخص سازی محل دقیق آتش سوزی یا نشت گاز می‌تواند شما را به صورت کامل از خطر آتش سوزی مطلع کند‌.

سیستم اعلام حریق هوشمند چیست‌؟

اعلام حریق هوشمند یکی از سیستم‌های خانه هوشمند است که با استفاده از سنسور‌ها و اتصال آن‌ها به سیستم‌های خانه هوشمند می‌تواند دود و دمای بالا را در خانه تشخیص دهد و آژیر‌های خانه را به صدا در بیاورد‌. این سیستم در اصل یکی از زیر مجموعه‌های سیستم امنیتی هوشمند است و با این سیستم و خانه هوشمند شما یکپارچه می‌شود‌.

سیستم اعلام حریق هوشمند مجموعه‌ای از سنسور‌ها‌، تجهیزات الکترونیکی و حسگر‌هایی است که به گاز‌های حاصله از آتش سوزی و دمای بالا حساس است‌هدف اعلام حریق هوشمند شناسایی نشت گاز و آتش سوزی است و پس از شناسایی این اطلاعات را با استفاده از تلفن همراه و صدای آژیر به اطلاع صاحب خانه می‌رساند‌.

اعلام حریق هوشمند چیست | هوش آرا

سیستم‌های اعلام حریق هوشمند

مزایای اعلام حریق هوشمند

استفاده از سیستم اعلام حریق هوشمند مزایایی را به همراه دارد که آن‌ها را در ادامه مرور می‌کنیم‌.

  1. تشخیص سریع و دقیق نشتی گاز و آتش سوزی
  2. قابلیت کنترل از راه دور
  3. انجام اقدامات پیشگیرانه مثل قطع برق
  4. افزایش امنیت ساختمان

تجهیزات کاربردی در سیستم اعلام حریق هوشمند

ریز سیستم‌ها و تجهیزات مختلفی در سیستم اعلام حریق مورد استفاده قرار می‌گیرند تا این سیستم بتواند وظیفه خود را به بهترین نحو عملی کند‌.

سنسور‌های تشخیص دما

یکی از تجهیزات کاربردی در سیستم اعلام حریق هوشمند‌، سنسور‌های تشخیص دما هستند که میزان دمای محیط را اندازه‌گیری می‌کنند‌.

سنسور تشخیص دود

یکی دیگر از سنسور‌های کاربردی در سیستم هوشمند اعلام حریق‌، حسگر‌های تشخیص دود و گاز‌های سمی است که به نشت گاز‌های ناشی از آتش سوزی حساس‌اند‌.

سنسور‌های تشخیص دود در سیستم اعلام حریق | هوش آرا

سنسور‌های تشخیص دود در سیستم اعلام حریق هوشمند

شستی‌های اعلام حریق

این شستی‌ها برای آن است که اگر مشکلی در سنسور‌ها به وجود آمد بتوانید به صورت دستی آژیر‌ها را به صدا در بیاورید و سیستم به صورت خودکار با آتش نشانی تماس بگیرد‌‌.

شستی اعلام حریق هوشمند | هوش آرا

استفاده از شستی سیستم اعلام حریق

پنل‌های مدیریت هوشمند

پنل مدیریتی هوشمند اطلاعات را از حسگر‌ها گرفته‌، آن‌ها را پردازش می‌کند‌ و دستورات را به سایر قسمت‌های خانه‌ی هوشمند ارسال می‌کند‌.

آژیر‌های اعلام حریق

در صورتی که نشت گاز یا آتش سوزی اتفاق بیوفتد این آژیر‌ها به صدا در می‌آید و سایر ساکنیکن را از وقوع حادثه مطمئن می‌کند‌.

تجهیزات کاربردی در سیستم اعلام حریق هوشمند | هوش آرا

تجهیزات سیستم اعلام حریق هوشمند

انواع سیستم اعلام حریق

سیستم اعلام حریق همانند بسیاری از سیستم‌های دیگر انواع مختلفی دارد‌. اعلام حریق مطابق با نوع کارکرد دسته بندی می‌شود که در ادامه این دسته‌ها را توضیح می‌دهیم‌.

سیستم اعلام حریق عادی

سیستم اعلام حریق عادی که به آن سیستم اعلام حریق آنالوگ یا متعارف نیز می‌گویند‌، ساده‌ترین نوع سیستم اعلام حریق است‌. این سیستم اعلام حریق با استفاده از مدار‌های الکتریکی و دستگاه‌های تشخیص دود‌، کار می‌کنند‌. این سیستم‌ها با توجه به تعداد دستگاه‌ها می‌توانند اعلام حریق را به اطلاع شما برسانند اما نمی‌توانند محل دقیق آتش سوزی را به شما بگویند‌. همچنین سیستم اعلام حریق عادی (متعارف یا آنالوگ) نمی‌تواند نشت گاز یا آتش سوزی را به تفکیک به شما اطلاع دهد‌.

ایراد دیگر این سیستم‌ها عدم دقت بالا در اطلاعات ارسالی به پنل مرکزی اعلام حریق است‌. از آنجایی که روش کار این سیستم‌ها به تغیر جریان در مدار متکی است‌، ایرادات الکتریکی یا دستکاری‌های انسانی می‌تواند در دقت این سیستم تاثیر زیادی داشته باشد‌.

سیستم اعلام حریق هوشمند یا آدرس پذیر

نوع دیگر سیستم‌های اعلام حریق هوشمند‌، سیستم‌های آدرس پذیر هستند که از فناوری‌های پیشرفته‌تر نسبت به اعلام حریق آنالوگ استفاده می‌کنند‌.

این سیستم‌ها می‌توانند اطلاعات بیشتری را در اختیار پنل مرکزی و پس از آن در اختیار شما قرار دهند‌. این اطلاعات شامل نشت گاز‌، آتش سوزی‌، دمای بالا‌، مبزان نشتی گاز‌، محل دقیق نشت گاز یا آتش سوزی و اعلام سریع‌تر آن هستند.

ویژگی منحصر به فرد دیگری که این سیستم‌ها به شما ارائه می‌دهند‌، امکان اجرای سناریو‌هایی است که برای سیستم تعریف شده است‌. به طور مثال در صورت آتش سوزی در مرحله اول به شما اطلاع می‌دهند‌، سپس به مراکز آتش نشانی این مورد را گزارش می‌دهند و برای جلوگیری از گسترش آتش برق را در محل آتش سوزی قطع می‌کنند‌.

سیستم اعلام هوشمند ۲ مرحله‌ای

سیستم‌های اعلام حریق با توجه به مراحل اطلاع رسانی نیز به ۲ دسته تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای تقسیم می‌شوند‌. سیستم‌های اعلام هوشمند تک مرحله‌ای در صورت بروز اتش یا نشت گاز به سرعت آژیر‌های کل ساختمان را به صدا در می‌آورند تا تمامی ساکنین خود را به محل امنی برسانند‌.

سیستم‌های اعلام حریق ۲ مرحله‌ای به نحوی دیگر عمل می‌کنند‌. این سیستم‌ها در ابتدا و با بروز آتش سوزی یا نشت گاز اقدام به اطلاع رسانی به افراد و سیستم‌های مشخصی می‌کنند و در صورت ادامه آتش سوزی یا با تایید صاحب خانه آژیر عمومی را به صدا در می‌آورند‌.

چرا بهتر است از اعلام حریق هوشمند ۲ مرحله‌ای استفاده کنیم‌؟ برای پاسخ این سوال بیایید یک مثال بزنیم‌. در صورتی که در ساختمان هوشمندی آتش سوزی اتفاق بیافتد و آژیر کلی به صدا در بیاید تمامی افراد وحشت زده از ساختمان خارج می‌شوند‌. این در حالی اتفاق می‌افتد که ممکن است اعلام آتش به علت ایرادی در سیستم باشد یا موضوع خیلی جدی نباشد‌.

برای جلوگیری از این وحشت زدگی از سیستم اعلام حریق ۲ مرحله‌ای استفاده می‌کنند تا در مرحله اول بررسی‌ها و اقدامات لازم انجام شود و در صورت بزرگ بودن نشتی گاز یا آتش سوزی آژیر‌های کلی به صدا در بیاید‌.

برای خانه هوشمند خود از چه سیستم اعلام حریقی استفاده کنیم‌؟

اگر برای خانه هوشمندتان به دنبال سیستم اعلام حریق مناسب می‌گردید این قسمت را حتما مطالعه کنید‌.

با توجه به خساراتی که می‌تواند آتش بر جای بگذارد بهتر است برای خانه‌های هوشمند از سیستم اعلام حریق هوشمند یا همان سیستم اعلام حریق آدرس پذیر استفاده کنید‌. دلایل این انتخاب نیز در ادامه آورده شده است‌:

  1. مشخص سازی محل دقیق آتش
  2. اجرای سناریو‌های مشخص
  3. اطلاع رسانی به آتش نشانی
  4. مشخص سازی نشت گاز یا آتش سوزی
  5. سرعت بیشتر در انتقال اطلاعات
  6. امکان یکپارچه سازی با سایر سیستم‌های هوشمند خانه
  7. قطع برق برای جلوگیری از گسترش آتش
  8. امکان دو مرحله‌ای سازی سیستم اعلام حریق هوشمند

قیمت سیستم اعلام حریق هوشمند

هزینه سیستم اعلام حریق هوشمند به موارد مختلفی بستگی دارد مثل‌: تعداد حسگر‌ها و سنسور‌ها‌، متراژ ساختمان و تعداد شستی‌های اعلام حریق‌.

اعلام قیمت این موارد مطابق با هر خانه یا مکانی که می‌خواهید در آن از سیستم هوشمند اعلام حریق استفاده کنید‌، متفاوت است‌. برای دریافت قیمت دقیق می‌توانید فرم بالای صفحه را تکمیل کنید تا کارشناسان هوش آرا قیمت دقیق سیستم اعلام حریق را مطابق با خواسته و انتظاراتتان به شما اعلام کنند‌.

روش کار سیستم اعلام حریق هوشمند

ویژگی منحصر به فرد سیستم اعلام حریق هوشمند روش کار آن است‌. همانطور که می‌دانید تمامی سیستم‌های هوشمند در ارتباط با یکدیگر هستند و سیستم اعلام حریق هوشمند نیز از این قاعده مستثنا نیست‌. در سیستم اعلام حریق هوشمند تمامی اجزا با یکدیگر در ارتباط‌اند و همین موضوع باعث عملکرد دقیق این سیستم می‌شود‌.

سیستم‌های اعلام حریق هوشمند با استفاده از تجهیزات زیر مجموعه‌ای که دارند کار می‌کنند‌. روش کار این سیستم به این صورت است که سنسور‌های نشت گاز و دود در هر لحظه اقدام به آنالیز می‌کنند‌. در صورتی این سیستم‌ها نشت گاز یا آتش سوزی را تشخیص دهند این موضوع را به سیستم اعلام حریق هوشمند اعلام می‌کنند‌.

روش کار اعلام حریق هوشمند | هوش آرا

روش کار سیستم اعلام حریق هوشمند

سیستم اعلام حریق هوشمند سیگنال‌های دریافتی از سنسور‌ها را پردازش می‌کند و در صورتی که این سیگنال‌ها اعلام حریق با نشت گاز را اعلام کنند اقدام به کشیدن آژیر می‌کند‌. همزمان با به صدا در آمدن آژیر‌، پیام نشت گاز به گوشی تلفن صاحب خانه ارسال می‌شود و در صورتی که سیستم را تنظیم کرده باشید‌‌، به طور خودکار با آتش نشانی نیز تماس گرفته می‌شود‌.

در زمان حریق سیستم اعلام حریق اقدام به قطع برق می‌کند تا از گسترش آتش و انفجار‌های ناگهانی که در اثر جریان الکتریکی اتفاق می‌افتد جلوگیری کند‌.

سیستم اعلام حریق هوشمند‌؛ عامل امنیت خانه در برابر آتش

با استفاده از سیستم اعلام حریق می‌توانید به راحتی از خطرات آتش سوزی‌ای که خانه شما را تهدید می‌کند با خبر شوید‌. همچنین قابلیت‌های سیستم اعلام حریق مثل قطع برق‌، اعلام نشت گاز و اطلاع دادن به مراکز امدادی مربوطه باعث می‌شود تا امنیت شما و خانه‌تان در برابر آتش سوزی حفظ شود‌.

هوش آرا با توجه به نیاز‌های مشتریان و در اختیار داشتن تیم مجرب اجرای سیستم‌های هوشمند‌، می‌تواند به راحتی سیستم اعلام حریق را برای شما در هر مکان که می‌خواهید نصب کند‌. همچنین شما می‌توانید از مشاوره تخصصی رایگان کارشناسان هوش آرا در زمینه اجرای سیستم‌های اعلام حریق بهره‌مند شوید‌. برای دریافت مشاوره یا ثبت درخواست اجرای سیستم اعلام حریق‌، کافیست فرم پایین صفحه را تکمیل کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس بگیرند‌.

دیگر مقالات

مشاوره تخصصی و رایگان

برای ثبت درخواست مشاوره تخصصی رایگان‌، استعلام قیمت یا درخواست هوشمندسازی ساختمان کافیست فرم زیر را تکمیل نموده تا کارشناسان هوش آرا در سریع ترین زمان با شما تماس گیرند.