ساختمان هوشمند و هوشمند سازی ساختمان

ساختمان‌های هوشمند مدل‌های کامل‌تری از خانه‌های هوشمند هستند که سیستم‌های هوشمند در تمامی ساختمان نصب می‌شود و می‌تواند آسودگی و امنیت را برای تمامی افراد ساختمان فرآهم کند‌.

ساختمان هوشمند چیست؟

ساختمان هوشمند در اصل ساختمانی است که با استفاده از تکنولوژی هوشمند سازی و همچنین سیستم‌های پیشرفته هوشمند شده است‌. هوشمند سازی ساختمان این امکان را فرآهم می‌کند تا از امکانات ویژه محیط‌های هوشمند بهره‌مند شوید مثل‌: اجرای سناریو‌های خودکار‌، کنترل ساختمان از راه دور‌، امکان مانیتورینگ و نظارت بر ساختمان‌، امکان مدیریت آسان‌تر ساختمان و‌

ساختمان‌های هوشمند جدید‌ترین و پیشرفته‌ترین نوع ساختمان هستند که در کشور‌های پیشرفته جهان بسیار محبوب شده‌اند‌. این ساختمان‌ها با به ارمغان آوردن امنیت‌، آسایش و راحتی توانسته‌اند جای خود را بین علاقه‌مندان به خانه‌های لوکس و سبک زندگی مدرن باز کنند‌.

امکانات ساختمان هوشمند

سیستم‌های زیر باعث ایجاد ویژگی‌های ساختمان‌، پس از هوشمند سازی می‌شود‌.

افزایش امنیت | هوش آرا

سیستم امنیتی هوشمند

این سیستم‌ها با داشتن اجزایی همچون دوربین‌های مداربسته‌، سنسور‌ها‌، درب‌های ضد سرقت و آیفون‌های هوشمند باعث حفظ امنیت ساختمان می‌شوند‌.

آسایش در اتاق هوشمند

سیستم برق هوشمند

سیستم‌های برق هوشمند ویژگی اصلی ساختمان‌های هوشمند هستند‌. این سیستم باعث می‌شود ارتباط بین سیستم‌های هوشمند مختلف و اجزای خانه یکپارچه و هوشمند شود‌.

کاهش آلودگی هوا با پارکینگ هوشمند | هوش آرا

سیستم تهویه هوشمند

سیستم‌های تهویه هوشمند باعث می‌شود تا دمای مطلوبی در محیط‌های مشاع ساختمان داشته باشید و ساکنین بتوانند دمای متناسب با خود را در خانه‌های هوشمندشان تجربه کنند‌.

حافظه جانبی و ذخیره انرژی | هوش آرا

سیستم روشنایی هوشمند

سیستم روشنایی باعث می‌شود تا علاوه بر روشنایی مناسب محیط ساختمان‌، بتوانید در مصرف انرژی نیز صرفه جویی کنید‌.

صرفه جویی در زمان با پارکینگ هوشمند | هوش آرا

پارکینگ‌های هوشمند

وجود پارکینگ‌های هوشمند با ویژگی‌هایی که دارند باعث می‌شود ساکنین ساختمان بتوانند به راحتی در محل مناسب خودرو خود را پارک کنند و نیازی به حمل ریموت نداشته باشند‌.

اجرا هوشمند سازی در کمترین زمان | هوش آرا

سیستم تصفیه آب و موتور خانه هوشمند

موتورخانه هوشمند در ساختمان‌های هوشمند وظیفه تعیین دما‌، ذخیره‌، انتقال و تصفیه آب مصرفی ساختمان را برعهده دارد‌.

دسترسی آسان | هوش آرا

کلید و پریز هوشمند ساختمان

این تجهیزات هوشمند علاوه بر آنکه کنترل دستگاه‌های متصل در خانه را راحت می‌کنند در فضای مشاعات ساختمان نیز می‌توانند راحتی را برای ساکنین فرآهم کنند‌.

پروتکل هوشمند z-wave در خانه هوشمند | هوش آرا

اعلام حریق هوشمند

یکی از سیستم‌های کاربردی که با هوشمند سازی ساختمان مورد توجه قرار می‌گیرد‌، اعلام حریق است که می‌تواند به امنیت ساختمان در برابر آتش سوزی کمک شایانی کند‌.

ایجاد نظم در رسیدگی به امور | هوش آرا

نرم افزار‌های هوشمند ساختمان

کنترل و مدیریت ساختمان هوشمند از راه دور با استفاده از گوشی تلفن همراه انجام می‌شود‌. این کار به وسیله نرم افزار‌هایی که مانیتورینگ و مدیریت ساختمان را انجام می‌دهد‌، میسر می‌شود‌.

مزایای هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان به علت مزایای زیر‌، محبوبیت پیدا کرده است‌.

مراحل هوشمند سازی ساختمان با هوش آرا

مرحله ۱: مشاوره رایگان و انتخاب سیستم‌ها

در این مرحله کارشناسان هوش آرا مشاوره تخصصی و رایگان را به شما ارائه می‌کنند و شما انتخاب می‌کنید چه سیستم‌های هوشمندی را می‌خواهید در ساختمان هوشمند خود داشته باشید‌.

مرحله ۲: برآورد قیمت و انتخاب برند تجهیزات

متخصصان هوشمند سازی ساختمان هوش آرا با توجه به بودجه و سیستم‌های مدنظر شما‌، تجهیزات و برآورد قیمت را به شما ارائه می‌کنند و با تایید شما پیش قرارداد هوشمند سازی ساختمان‌تان منعقد خواهد شد‌.

مرحله ۳: تامین تجهیزات مورد نیاز ساختمان هوشمند

تجهیزات تایید شده در این مرحله تامین می‌شوند و قرارداد نهایی بین شما و هوش آرا منعقد خواهد شد‌.

مرحله ۴: اجرای ساختمان هوشمند

در این مرحله هوشمند سازی ساختمان شما وارد فاز عملیاتی می‌شود و متخصصان هوشمند سازی اقدام به طراحی و نصب سیستم‌های هوشمند می‌کنند‌.

مرحله ۵: برنامه ریزی سیستم‌ها و یکپارچه سازی آن‌ها

در این مرحله سیستم‌های هوشمند نصب شده به هم متصل می‌شوند و شخصی سازی آن‌ها در این مرحله صورت می‌گیرد‌. پس از برنامه ریزی آموزش‌های لازم نیز به شما ارائه می‌شود و هوشمند سازی ساختمان شما به اتمام می‌رسد‌.

هزینه هوشمند سازی ساختمان

یکی از سوالات مهم درباره هوشمند سازی ساختمان‌، هزینه آن است‌. هزینه اجرای ساختمان هوشمند به موارد مختلفی بستگی دارد که هر کدام از این عوامل می‌تواند تاثیر زیادی در تغییر این هزینه داشته باشد‌. به طور کلی موارد زیر بر هزینه ساختمان هوشمند تاثیر می‌گذارند‌.

۱متراژ و تعداد واحد‌های ساختمان ۲متراژ محیط مشاع ۳نوع و تعداد سیستم‌های هوشمند ۴برند تجهیزات هوشمند سازی ۵روش یکپارچه سازی و سناریو‌های خودکار سیستم‌ها ۶تعداد طبقات ۷مرحله ساخت ساختمان ۸میزان و سطح هوشمند بودن

مورد آخر نیز یکی از عوامل تاثیر گذار در قیمت هوشمند سازی ساختمان است‌. معمولا اجرای سیستم‌ها در مرحله نازک کاری انجام می‌شود اما بهتر است پیش از آن اقدامات مشاوره‌ای و تعیین سیستم‌های هوشمند ساختمان را انجام دهید‌.

همچنین برای دریافت قیمت حدودی و مشاوره رایگان می‌تواند فرم پایین را تکمیل کنید تا کارشناسان ما در سریع‌ترین زمان با شما تماس بگیرند‌.

مشاوره تخصصی و رایگان درباره ساختمان هوشمند و هوشمند سازی ساختمان

برای ثبت درخواست مشاوره تخصصی رایگان‌، استعلام قیمت یا درخواست ساختمان هوشمند و هوشمند سازی ساختمان کافیست فرم زیر را تکمیل نموده تا کارشناسان هوش آرا در سریع ترین زمان با شما تماس گیرند.

چرا هوشمند سازی ساختمان با هوش آرا؟

بیش از ۵ سال سابقه

تخصص در زمینه هوشمند سازی

تخصص در زمینه هوشمند سازی

هوشمند سازی ساختمان با آخرین تکنولوژی‌ها

شخصی سازی ساختمان هوشمند

امکان شخصی سازی سیستم‌ها و ارتباط آن‌ها

هوشمند سازی با بالا‌ترین کیفیت

تجهیزات هوشمند سازی از معتبر‌ترین برند‌های جهانی

اجرا در کوتاه‌ترین زمان

تمامی خدمات هوش آرا در سریع‌ترین زمان انجام می‌شود

فناوری‌های مورد استفاده در ساختمان هوشمند

در ساختمان‌های هوشمند از تکنولوژی‌هایی استفاده می‌شود که اگر قصد هوشمند سازی ساختمان خود را دارید بهتر است در این باره نیز بدانید‌.

اینترنت اشیا در ساختمان هوشمند IOT

یکی از اصلی‌ترین تکنولوژی‌های مورد استفاده در ساختمان هوشمند اینترنت اشیا است‌. این فناوری باعث ارتباط گرفتن بین سیستم‌های هوشمند می‌شود و امکان یکپارچه سازی ساختمان را فرآهم می‌کند‌. با استفاده از اینترنت اشیا تمامی تجهیزات هوشمند می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و دستورات را از طریق سیستم مرکزی دریافت و اجرا کنند‌.

اتوماسیون خانگی

سیستم‌های هوشمند ساختمان می‌بایست با تعیین سطوحی از دسترسی و سناریو‌هایی مشخص کار کنند و افراد ساختمان تنها به سیستم‌های مربوط به خود دسترسی داشته باشند‌. به فناوری‌ای که این سطح‌های دسترسی و نوع ارتباط بین سیستم‌ها را مشخص می‌کند‌، اتوماسیون می‌گویند که یکی از محور‌های اصلی در ساختمان هوشمند محسوب می‌شود‌.

پروتکل‌های هوشمند سازی

حال که با نحوه اتصال تجهیزات هوشمند و نوع ارتباط بین آن‌ها آشنا شدیم نیاز است تا استانداردی تعریف شود تا سیستم‌ها مطابق با آن استاندارد بتوانند در یک شبکه قرار بگیرند و دستورات را بخوانند و اطلاعات را به سیستم بفرستند‌. این استاندارد علاوه بر یکپارچه سازی فرکانس ارسال اطلاعات کد‌های دستوری را نیز مشخص می‌کند که به آن پروتکل‌های هوشمند می‌گویند‌.

پروتکل‌های هوشمند سازی انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن‌ها دارای ویژگی‌هایی هستند‌. برای اطلاع از انواع پروتکل‌های هوشمند سازی می‌توانید مقاله جامع پروتکل‌های خانه هوشمند را مطالعه کنید‌.

نکته مهم درباره این پروتکل‌ها‌، پشتیبانی تجهیزات هوشمند از پروتکل‌های ارتباطی است‌. تجهیزات هوشمند هر برند تنها از یک یا چند پروتکل پشتیبانی می‌کنند و برای همین انتخاب تجهیزاتی که بتوان آن‌ها را با یک پروتکل‌، یکپارچه کرد اهمیت زیادی دارد‌.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان bms

یکی از اصلی‌ترین و کاربردی‌ترین سیستم‌هایی که در ساختمان هوشمند کاربرد دارد سیستم مدیریت هوشمند ساختمان که به آن BMS (مخفف buillding management system) می‌گویند‌. این سیستم وظیفه خودکار سازی فرآیند‌ها را برعهده دارد و سناریو‌های خودکار در ساختمان هوشمند را اجرا می‌کند‌.

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان با استفاده از سناریو‌هایی که دارد و برنامه نویسی که برای آن انجام شده اقدام به جمع آوری اطلاعات و ارسال دستور‌ها به سیستم‌های هوشمند می‌کند‌.

ویژگی‌های ساختمان هوشمند

ساختمان هوشمند با ویژگی‌هایی که دارد باعث ایجاد مزایایی می‌شود که در بالا‌تر به آن‌ها اشاره کردیم‌. حال با امکانات ساختمان هوشمند آشنا می‌شویم‌.

  • امکان شخصی سازی‌: شما می‌توانید فرآیند‌ها و دستورات را در ساختمان‌های هوشمند شخصی سازی کنید و مطابق با سبک زندگی‌تان و ترجیهاتی که دارید نحوه عملکرد تجهیزات هوشمند را مشخص کنید‌.
  • جمع آوری داده‌ها و اطلاعات‌: ساختمان هوشمند با استفاده از سنسور‌ها و سایر تجهیزات اطلاعات را از سیستم‌ها دریافت می‌کند‌. این پروسه باعث می‌شود تا بتوانید همیشه وضعیت تمامی سیستم‌ها را مشاهده کنید‌. ویژگی دیگر این کار اجرای خودکار سناریو‌ها با اطلاعات بدست آمده از سیستم‌های هوشمند است‌.
  • توانایی ارتقای سیستم‌های هوشمند: در ساختمان‌های هوشمند شما می‌توانید سیستم‌های جدید را اضافه کنید و قابلیت‌های جدید را به ساختمان‌تان اضافه کنید‌. برای اینکار کافیست با شرکتی که خدمات هوشمند سازی ساختمان را برایتان انجام داده است ارتباط بگیرید.
  • امکان تعیین سطوح دسترسی: در ساختمان‌های هوشمند سطوح دسترسی بیشتر از خانه هوشمند اهمیت پیدا می‌کنند‌. طبیعتا نیازی نیست تمامی افراد حاضر در ساختمان به دوربین‌های مداربسته دسترسی داشته باشند یا بتوانند سیستم‌های کلی ساختمان را مدیریت کنند‌. به همین خاطر سطوح دسترسی خاصی را برای افراد در ساختمان هوشمند مشخص می‌کنند و سطح دسترسی کامل را به مدیر ساختمان یا هیئت مدیره آن واگذار می‌کنند‌.
  • توانایی تحلیل داده‌ها‌: ساختمان‌های هوشمند می‌توانند اطلاعات جمع آوری شده را تحلیل کنند و مطابق با هوشمندی‌ای که دارند تصمیماتی را برای انجام سناریو‌ها انجام دهند‌.

انواع ساختمان‌های هوشمند

ساختمان‌های مختلفی با کاربری‌های متفاوت می‌توانند هوشمند شوند‌. هوشمند سازی ساختمان‌های مختلف مطابق با کاربری آن‌ها انجام می‌شود در ادامه تعدادی از ساختمان‌های هوشمند را معرفی می‌کنیم‌.

ساختمان‌های مسکونی هوشمند

رایج‌ترین نوع ساختمان هوشمند‌، ساختمان‌های مسکونی‌ای هستند که هوشمند شده‌اند‌. این نوع از ساختمان لوکس محسوب می‌شود و باعث افزایش راحتی ساختمان و افزایش امنیت می‌شود‌.

هتل‌های هوشمند

یکی از ساختمان‌هایی که می‌توانند هوشمند شوند و هوشمند سازی آن‌ها تاثیر زیادی در افزایش راحتی و سود آوری دارد‌، هتل‌ها هستند‌. هتل‌های هوشمند نمونه‌هایی از آخرین سطح فناوری در صنعت هتلداری است‌. هتل‌های هوشمند علاوه بر مدیریت راحت‌تر‌‌، سود آوری بسیار زیادی دارند و می‌توانند باعث بهبود صنعت گردشگری نیز بشوند‌.

برای آشنایی بیشتر با هتل هوشمند کافیست به صفحه هتل هوشمند مراجعه کنید‌.

ادارات هوشمند

ساختمان‌های هوشمند برای ادارات نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند و سیستم‌هایی که دارند باعث افزایش بهره‌وری و آسایش کارمندان و همچنین مدیریت آسان‌تر ادارات می‌شود‌.

برای آشنایی بیشتر با ادارات هوشمند‌، هوش آرا صفحه جامعی را آماده کرده است که می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه دفتر کار هوشمند مراجعه کنید‌.

بیمارستان هوشمند

بیمارستان‌های هوشمند جدید‌ترین و پیشرفته‌ترین نوع بیمارستان هستند که باعث بهبود روند درمانی‌، ایجاد اتوماسیون برای ارتباط بخش‌های مختلف‌ و افزایش آسایش بیماران و پرسنل می‌شود‌. بیمارستان‌های هوشمند نیز نوعی از ساختمان هوشمند محسوب می‌شوند‌.

ویلای هوشمند

ویلای هوشمند مثال دیگری از ساختمان هوشمند است که تمامی سیستم‌های هوشمند را دارا می‌باشد و همانند خانه‌های هوشمند عمل می‌کند‌.

مدارس هوشمند

یکی از انواع ساختمان‌های هوشمند‌، مدارس هوشمند هستند که می‌توانند باعث بهبود روند آموزشی و مدیریت میشوند.