سنسور‌های خانه هوشمند

سنسور‌های خانه هوشمند | هوش آرا
  • خانه‌های هوشمند که امروزه بسیار طرفدار پیدا کرده‌اند یکی از نمونه‌های پیشرفت تکنولوژی در سال‌های اخیر است‌. این خانه‌ها از سیستم‌ها‌، تجهیزات و قطعات هوشمند مختلفی تشکیل شده‌اند و هماهنگی و یکپارچگی این تجهیزات با یکدیگر باعث کارآیی خانه‌های هوشمند می‌شود‌. در این مقاله می‌خواهیم یکی از اصلی‌ترین ارکان خانه هوشمند را به شما معرفی کنیم و درباره‌ی انواع آن بدانیم‌. با هوش آرا همراه باشید تا درباره سنسور‌های خانه هوشمند و کاربرد آن‌ها در این مطلب آشنا شویم‌.

    سنسور خانه هوشمند چیست‌؟

    سنسور‌ها یا همان حسگر‌ها قسمتی از خانه هوشمند هستند که اطلاعاتی را در زمینه‌های مختلف جمع‌آوری می‌کنند و این اطلاعات را با استفاده از سیستم‌هایی که دارند پردازش می‌کنند‌. تقریبا تمامی سیستم‌های خودکار و هوشمند با استفاده از سنسور هوشمند کار می‌کنند‌.

    فرض کنید که دستتان را روی آتش می‌گذارید و به طور ناخودآگاه دستتان را می‌کشید تا دچار سوختگی نشوید‌. اگر بخواهیم بدن انسان را به سیستم هوشمند خانه تشبیه کنیم در اتفاقی که گفته شد این روند طی شده است‌. سنسور‌های دمایی بدن شما گرمای بیش از حد را تشخیص دادند (تشخیص تغییرات) و آن را پردازش کرده‌اند و متوجه شده‌آند که این دما می‌تواند باعث سوختگی در اندام شما شود (پردازش اطلاعات)‌. ینابراین این حسگر‌ها به مغز دستور می‌دهند که نسبت به آتش واکنش نشان دهد‌.

    انواع سنسور هوشمند خانه

    سنسور‌های هوشمند با توجه به کارایی خود در انواع مختلفی تولید می‌شوند‌. هر نوع سنسور هوشمند به یک تغییر خاص واکنش نشان می‌دهد و اطلاعاتی که دریافت می‌کند را پردازش می‌کند‌. در ادامه انواع سنسور‌های هوشمند که در خانه‌های هوشمند کاربرد دارد را بیان می‌کنیم‌.

    انواع سنسور‌های خانه هوشمند | هوش آرا

    انواع سنسورهای هوشمند کاربردی در خانه هوشمند

    سنسور هوشمند دما و رطوبت

    حسگر هوشمند دما و رطوبت یکی از سنسور‌های سیستم تهویه هوشمند است‌. این سنسور‌ها با تشخیص دما و کیفیت هوای خانه می‌توانند اطلاعاتی را درباره هوای خانه شما جمع آوری کنند و با پردازش این اطلاعات‌، سیستم تهویه هوشمند را خاموش یا روشن کنند‌. سنسور هوشمند دما و رطوبت یکی از پر کاربرد‌ترین سنسور‌های هوشمند است‌.

    سنسور هوشمند شدت نور

    سنسور‌های هوشمندی در سیستم روشنایی هوشمند و پرده هوشمند استفاده می‌شود که به آن سنسور‌های تشخیص شدت نور می‌گویند‌. این سنسور هوشمند شدت نور محیط را بررسی می‌کند و با توجه به برنامه‌ای که دارد‌، شدت نور را اندازه‌گیری می‌کند‌. در صورت آنکه نور خانه هوشمند شما از میزان معینی که برای خانه خود مشخص کرده‌اید کمتر یا بیشتر باشد‌، سنسور هوشمند دستور روشن یا خاموش شدن چراغ یا باز و بسته شدن را به پرده هوشمند می‌دهد‌. استفاده از این سنسور باعث می‌شود تا در کنار روشنایی مطلوبی که در خانه دارید در مصرف انرژی نیز صرف جویی کنید‌.

    سنسور حرکتی هوشمند

    یکی از سنسور‌های مربوط به سیستم امنیت هوشمند‌، حسگرهای حرکتی هستند‌. حسگر حرکتی با سایر سیستم‌های هوشمند یکپارچه می‌شود و می‌توان از آن برای خاموش و روشن شدن چراغ‌های اتاق زمانی که فردی وارد اتاق می‌شود استفاده کرد‌. کاربرد این سنسور در سیستم امنیتی هوشمند این است که با حضور فردی در اتاق زمانی که سیستم امنیتی را فعال کرده‌ایم به مالک خانه حضور فرد را اطلاع می‌دهد‌. مزیت این سنسور علاوه بر افزایش امنیت و کنترل روی خانه خود‌، کاهش مصرف انرژی است‌.

    سنسور باز بودن درب و پنجره

    یکی دیگر از سنسور‌هایی که مربوط به سیستم امنیتی است سنسور‌های باد بودن درب و پنجره است‌. این سنسور‌ها تشخیص می‌دهند که درب یا پنجره‌ای باز است‌. در صورتی که پنجره یا درب هوشمند باز باشد این سنسورها به سیستم مرکزی خانه هوشمند دستور می‌دهند تا سیستم تهویه را خاموش کند تا از هدر رفت انرژی جلوگیری کند‌. همچنین هنگامی که خانه نباشید باز شدن درب و پنجره می‌تواند نشانه‌ای از ورود ناخواسته به خانه باشد‌، در این هنگام سنسور هوشمند درب و پنجره این موضوع را به صورت یک اخطار به اطلاع صاحب خانه می‌رساند‌.

    سنسور تشخیص باز و بست شدن پنجره | هوش آرا

    سنسور امنیتی باز و بست بودن درب و پنجره

    سنسور‌های هوشمند نشت گاز و دود

    حسگر تشخیص گاز و دود‌، متوجه آتش سوزی و نشت گاز در خانه هوشمند می‌شود‌. آتش سوزی و نشت گاز می‌تواند به خانه ضرر‌های زیادی بزند‌، این ضرر‌های علاوه بر مادی بودن ممکن است جانی نیز باشند‌. برای همین در خانه‌های هوشمند از سنسور تشخیص دود و گاز استفاده می‌کنند‌. همچنین در صورت بروز آتش سوزی و نشت گاز این سنسور‌ها برق و گاز خانه را قطع می‌کنند تا میزان آسیب و خسارات وارده را به حداقل برسانند. همچنین می‌توانند هشدار آتش سوزی و نشت گاز را به اطلاع صاحبین خانه برسانند‌.

    سنسور‌های پیشرفته‌ای که در سال‌های اخیر در حال تولید است که امکانات بیشتر و به روز‌تری نسبت به سنسور‌های هوشمند فعلی در بازار دارد‌. این سنسور‌ها می‌توانند تفاوت دود سوختن غذا را با دود آتش سوزی‌، تشخیص دهند و برای همین بسیار قابل اعتماد‌تر هستند‌. این سنسور‌های هوشمند به روز می‌توانند کیفیت هوا و میزان ذرات معلق را نیز شناسایی کنند و شما این اطلاعات را در لحظه با استفاده از گوشی تلفن همراه خود مشاهده کنید‌.

    سنسور‌های هوشمند نشت آب

    در خانه مکان‌هایی وجود دارد که لوله‌های آب از آنجا می‌گذرند و ترکیدن و پوسیدن این لوله‌ها می‌تواند باعث شود که خانه خسارات مالی شدیدی ببیند‌. در خانه هوشمند این مشکل یا معضل با استفاده از سنسور‌های هوشمند نشت اب از بین رفته است‌. این سنسور‌ها با استفاده از تغییراتی که در میزان رطوبت محیط پیش می‌آید تشخیص می‌دهند که نشت آب اتفاق افتاده است یا خیر و این موضوع را به صورت نوتیفیکیشن به صاحل خانه اطلاع می‌دهند‌.

    سنسور آبیاری هوشمند

    در خانه‌ها و گلخانه‌ها‌، آبیاری منظم باعث افزایش رشد گیاهان می‌شود‌. سنسور‌های آبیاری هوشمند می‌توانند به صورت خودکار و مطابق با نوع گیاهی که برای آن‌ها تعریف می‌کنید اقدام به آبیاری گیاهان شما کنند‌. این حسگر‌های هوشمند با دریافت اطلاعات خاک و میزان رطوبتی که دارد و همچنین دمای هوای محیط و برنامه‌ای که از قبل دارند‌، آبیاری گیاهان را به بهترین نحو انجام می‌دهند‌.

    روش کار سنسور‌های خانه هوشمند

    سنسورهای هوشمند با استفاده از اطلاعات محیط می‌توانند تغییرات و وضعیت فعلی متغیر‌های مختلفی را به دست می‌آورند‌. پس از جمع آوری این اطلاعات را به ریزپردازنده‌هایی که دارند پردازش می‌کنند و با برنامه‌ای که از قبل دارند مقایسه می‌کنند‌. در صورتی که در اطلاعات جمع آوری شده مغایرتی وجود داشته باشد‌، سنسور‌های هوشمند اطلاعات و دستوراتی را به سیستم مرکزی خانه هوشمند ارسال می‌کنند و سیستم مرکزی نسبت به این اطلاعات واکنش نشان می‌دهد‌. همچنین سنسور‌های هوشمند برای جمع آوری و پردازش اطلاعات از بخش‌های مختلفی تشکیل شده‌اند که هر کدام وظیفه خاص خود را دارد در ادامه با این قسمت‌ها آشنا می‌شویم‌.

    کنترل خانه هوشمند با استفاده از سنسور هوشمند | هوش آرا

    کنترل لحظه‌ای خانه با سنسور‌های هوشمند

    • اندازه گیری میزان متغیر‌: وظیفه اصلی سنسور‌ها‌، تبدیل اتفاقات و تغییرات فیزیکی (نشت گاز‌، تغییر نور‌، تغییر دما‌، وجود حرکت و‌…) به سیگنال‌های الکتریکی است که برای سیستم هوشمند قابل درک باشد‌. این سیگنال الکتریکی باید شامل اطلاعات قابل فهم برای ریزپردازنده‌های سیستم مرکزی هوشمند است‌.
    • توانایی برنامه ریزی‌: سنسور هوشمند با توجه به نوع کارکردی که دارد و اطلاعاتی که به آن می‌دهیم برنامه ریزی می‌شود‌. به طور مثال می‌توان میزان نور مطلوب را برای سنسورهای هوشمند برنامه ریزی کنیم و این سنسور‌ها در اتاق‌های مختلف حساسیت و رفتار متفاوتی نسبت به میزان نور داشته باشند‌‌. این اطلاعات پس از جمع آوری با اطلاعاتی که به سنسور هوشمند دادیم مقایسه می‌شود و سنسور بر اساس آن‌ها تصمیم می‌گیرد‌.
    • ارتباط با سیستم مرکزی هوشمند و سایر سیستم‌ها‌: سنسور‌های هوشمند با توجه به اطلاعاتی که از محیط دریافت می‌کنند و میزان تطابق این اطلاعات با برنامه قبلی آن‌ها‌، تصمیم می‌گیرند که اطلاعات را برای ایجاد تغییراتی در سیستم هوشمند مدنظر به سیستم مرکزی خانه ارسال کنند‌. این ارسال اطلاعات با استفاده از کابل‌های USB بهو هاب مرکزی هوشمند با استفاده از پروتکل‌های هوشمند سازی خانه به سایر سیستم‌ها انتقال پیدا می‌کند‌.

    یکپارچگی سنسور‌ها در خانه هوشمند

    در خانه‌های هوشمند سنسور‌ها اطلاعات مختلفی را دریافت می‌کنند و این اطلاعات را به سیستم مرکزی خانه هوشمند یا سیستم هوشمندی که به آن متصل هستند ارسال می‌کنند. در خانه‌های هوشمند معمولا سیستم‌ها به صورت یکپارچه کار می‌کنند و این به معنی آن است که سیستم‌های مختلف از اطلاعات همدیگر استفاده می‌کنند‌. به طور مثال سنسور تشخیص حرکت جزو سیستم امنیتی هوشمند است اما در زمانی که شما روشنایی هوشمند را طوری تنظیم کنید که در صورت ورود اشخاص به اتاق چراغ‌ها روشن شوند‌، سیستم روشنایی از اطلاعات سنسور تشخیص حرکت استفاده می‌کند‌.

    هماهنگی این سنسور‌ها و ایجاد سطح دسترسی به سیستم‌های هوشمند برای استفاده از اطلاعات سنسور‌های مختلف را دستگاهی تحت عنوان هاب هوشمند ایجاد می‌کند که می‌توانید درباره آن در مقاله هاب هوشمند بیشتر اطلاعات کسب کنید‌.

    سنسور‌های هوشمند خانه‌؛‌ عامل هوشمند بودن خانه شما

    سنسور‌های هوشمند یکی از مهم‌ترین اعضای خانه‌ها و مکان‌های هوشمند است‌. در صورت نبود سنسور‌های هوشمند خانه هوشمند شما تنها مطابق با کنترل از راه دور و یا از داخل خانه کنترل می‌شد‌. این موضوع یعنی اقدامات خودکار و امکان مانیتورینگ خانه وجود ندارد‌. این سنسور‌ها هستند که باعث اجرای فرآیند‌های اتوماتیک و خودکار هستند‌. در این مقاله با سنسور‌های هوشمند آشنا شدیم و انواع آن‌ها را شناختیم‌. هوش آرا با در اختیار داشتن نمایندگی تولید کنندگان معتبر سنسور‌های هوشمند می‌توانند خانه و مکان‌های شما را با استفاده از سنسور‌ها و تجهیزات هوشمند‌، هوشمند سازی کند‌. برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تماس‌های پایین صفحه تماس بگیرید‌.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای

    دیگر مقالات

    مشاوره تخصصی و رایگان

    برای ثبت درخواست مشاوره تخصصی رایگان‌، استعلام قیمت یا درخواست هوشمندسازی ساختمان کافیست فرم زیر را تکمیل نموده تا کارشناسان هوش آرا در سریع ترین زمان با شما تماس گیرند.