برقکاری هوشمند ساختمان

برقکاری هوشمند | هوش آرا

در خانه‌های هوشمند و سایر اماکن هوشمند یکی از مهم‌ترین سیستم‌هایی که می‌تواند باعث ارتباط بین تجهیزات هوشمند شوند‌، سیستم برق هوشمند ساختمان است که آن را با نام برقکاری هوشمند نیز می‌شناسند‌. در این مطلب به صورت کامل با این سیستم آشنا می‌شویم‌.

سیستم برق هوشمند ساختمان

بهترین انتخاب برای ساختمان‌های هوشمند در حال ساخت‌، استفاده از سیستم برقکاری هوشمند است‌. این سیستم می‌تواند در هزینه‌های هوشمند سازی و یکپارچه سازی خانه هوشمند شما‌، تاثیر زیادی داشته باشد‌همچنین استفاده از برقکاری هوشمند طول عمر تجهیزات هوشمند ساختمان را نیز افزایش می‌دهد‌. هوش آرا با داشتن دانش تخصصی در زمینه برقکاری هوشمند می‌تواند سیم کشی خانه شما را با بالا‌ترین کیفیت هوشمند کند‌.

برقکاری هوشمند ساختمان چیست‌؟

هوشمند سازی سیستم برق ساختمان و سیم کشی آن یکی از امکاناتی است که در خانه‌های هوشمند جزو اولویت‌های اولیه محسوب می‌شود‌هوشمند سازی سیستم برق ساختمان می‌تواند به روش‌های مختلفی مثل هوشمند سازی با سیستم‌های بدون سیم و با سیم انجام شود‌یکی از بهترین روش‌های هوشمند سازی سیستم برق‌، برقکاری هوشمند ساختمان است‌.

برقکاری هوشمند ساختمان | هوش آرا

تعریف سیستم برق هوشمند ساختمان

با استفاده از برقکاری هوشمند می‌توان هر وسیله و سیستم هوشمند که به برق ساختمان متصل می‌شود را برای سیستم مرکزی تعریف کرد‌با متصل شدن تجهیزات هوشمند به سیستم برق هوشمند ساختمان‌، می‌توان این تجهیزات را از طریق سنسور‌ها و رله‌ها (میکروکنترلر‌هاکنترل کرد و آن‌ها به نرم افزار هوشمند ساختمان متصل کرد‌.

مزایای سیستم برق هوشمند ساختمان

  1. بهینه شدن مصرف انرژی‌: با استفاده از تجهیزات هوشمند و اتصال آن‌ها به سیستم برق هوشمند می‌توانید مصرف انرژی را تا ٪۵۰ کاهش دهید‌.
  2. افزایش امنیت سیستم‌ها‌: با استفاده از برقکاری هوشمند امنیت شبکه هوشمند ساختمان بسیار بالا می‌رود‌.
  3. قابلیت یکپارچه سازی بالا‌: با برقکاری هوشمند می‌توانید تعداد سیستم‌های زیادی را به صورت یکپارچه در خانه هوشمند خود داشته باشید‌.
  4. امکان برنامه‌دهی و سناریو سازی دقیق‌: سیستم برق هوشمند ساختمان این امکان را به شما ارائه می‌دهد تا بتوانید به تمام سیستم‌های هوشمند برنامه دقیقی بدهید‌.

روش عملکرد سیستم سیم کشی ساختمان هوشمند

سیم کشی ساختمان هوشمند با استفاده از تجهیزات هوشمند و اتصال آن‌ها به سیستم مرکزی خانه هوشمند عمل می‌کند‌.

عملکرد این سیستم با استفاده از فناوری‌هایی مثل اینترنت اشیا‌، تجهیزات هوشمند‌، عملگر‌ها و کنترلر‌ها قابل انجام است‌. هر تجهیز برقی‌ای که به برق خانه هوشمند متصل می‌شود به وسیله میکرو کنترلر‌ها و رله‌ها به سیم کشی هوشمند ساختمان اتصال پیدا می‌کند‌. زمانی که شما با استفاده از سیستم‌های کنترلی اقدام به خاموش یا روشن کردن وسیله‌ای می‌کنید‌ این دستور در سیستم مرکزی خانه هوشمند پردازش می‌شود و از طریق سیم کشی هوشمند ساختمان به قسمت مورد نظر منتقل می‌شود‌.

انتقال و اجرای دستورات در سیستم برقکاری هوشمند بدون نیاز به اینترنت اتفاق می‌افتد‌. همچنین شما می‌توانید سناریو‌ها و الگوریتم‌هایی را برای روشن و خاموش شدن سیستم‌های برقی خود با استفاده از سیم کشی هوشمند ساختمان‌، تعریف کنید‌.

از آنجایی که الزامی برای اتصال به اینترنت برای سیم کشی ساختمان هوشمند و اجرای سناریو‌های تعریف شده نیست‌، مصرف انرژی در این روش بسیار بهینه‌تر خواهد بود‌.

دستوراتی که شما به سیستم برقکاری هوشمند می‌دهید توسط جریان الکتریکی به تجهیز مورد نظر شما انتقال پیدا می‌کند و توسط رله‌ها و میکروکنترلر‌ها دستورات شما به تجهیز مورد نظر منتقل می‌شود‌.

مقایسه سیستم برقکاری هوشمند با سیستم برق معمولی

یکی از سوالاتی که برای افراد پیش می‌آید تفاوتی است که سیستم برق عادی با هوشمند دارد. این تفاوت‌ها به شرح زیر است‌.

تفاوت در سیم‌کشی و تجهیزات مورد استفاده

یکی از تفاوت‌های سیم کشی عادی و سیم کشی ساختمان هوشمند‌، تجهیزاتی است که در سیم کشی هوشمند از آن‌ها استفاده می‌شود‌در برقکاری هوشمند از میکرو کنترلر‌ها و سیم کشی‌های ختصاصی استفاده می‌شود که نمونه آن‌ها را در سیم کشی عادی نداریم‌.

مدیریت مصرف انرژی در برقکاری هوشمند

استفاده از برقکاری هوشمند باعث بهینه شدن مصرف انرژی می‌شود و به طور خودکار مصرف انرژی را کاهش می‌دهد‌استفاده سیم کشی‌های عادی تاثیری در مصرف برق ندارد‌.

تفاوت در هزینه نصب و اجرا

در برقکاری هوشمند ساختمان از آن جایی که تجهیزات گران‌تری استفاده می‌شود و هزینه اجرا بالاتر است قیمت تمام شده بیشتری نسبت به سیستم برقکاری سنتی دارد‌.

تفاوت در سطح امنیتی سیستم برقکاری هوشمند

سیستم‌های سنتی سیم کشی از آنجایی که به اینترنت متصل نمی‌شوند نمی‌توان در حملات سایبری به آن‌ها نفوذ کرد‌در سیم کشی ساختمان هوشمند امکان پیدا کردن حفره‌های امنیتی برای هکران وجود دارد و ممکن است هکر‌ها به سیستم برق هوشمند شما نفوذ کنند‌.

قابلیت‌های سیستم برق هوشمند ساختمان

ویژگی‌ها و قابلیت‌های سیستم برق هوشمند باعث می‌شود تا این سیستم به یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های هوشمند خانه بدل شود‌. این قابلیت‌ها عبارتند از‌:

  1. قابلیت کنترل سیستم‌های امنیتی
  2. کنترل سیستم روشنایی
  3. قابلیت کنترل سیستم سرمایش و گرمایش خانه هوشمند
  4. کنترل سیستم‌های هوشمند متصل به سیستم برق
  5. قابلیت تعریف سناریو‌ها
  6. قابلیت کنترل لوازم برقی خانه و ساختمان

قیمت سیم‌کشی هوشمند ساختمان

قیمت سیم کشی هوشمند ساختمان به موارد زیر بستگی دارد‌:

سیم کشی هوشمند ساختمان | هوش آرا

برقکاری هوشمند خانه و ساختمان

  1. مساحت و اندازه‌ی سیم کشی هوشمند‌برقکاری هوشمند ساختمان بسته به متراژ و تجهیزات هوشمند خانه متفاوت است‌بدیهی است که اگر متراژ محیطی که می‌خواهید در آن از سیم کشی هوشمند استفاده کنید بالا باشد باید هزینه بیشتری بپردازید‌.
  2. تجهیزات هوشمندی که استفاده می‌کنید و برند آن‌هااین مورد یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار در قیمت است‌هرچه تعداد تجهیزات هوشمند شما بیشتر باشد هزینه تمام شده‌ی شما برای سیم کشی ساختمان هوشمند بیشتر می‌شود‌.
  3. هزینه نصب و اجرای سیم کشی هوشمند ساختمان‌هزینه اجرای سیستم برق کشی هوشمند بالاتر از هزینه اجرای سیم کشی عادی است‌برای اجرای سیم کشی ساختمان هوشمند بهتر است مراحل ساخت ساختمان تمام نشده باشد چرا که قیمت سیم کشی ساختمان هوشمند پس از اتمام مراحل ساخت بالا‌تر می‌رود‌.

سیستم برقکاری هوشمند با وجود اینکه هزینه‌های اولیه اجرایی بالایی دارد باید هزینه تعمیر و نگهداری آن را نیز در نظر بگیرید‌همچنین سیستم برقکاری هوشمند ساختمان می‌تواند در طولانی مدت با راحتی که برای شما به ایجاد می‌کند و کاهش مصرف انرژی بسیار مقرون به صرفه باشد‌هوش آرا با داشتن متخصصان مجرب و دانش فنی بالا در زمینه هوشمند سازی سیم کشی ساختمان می‌تواند استعلام قیمت دقیقی در این باره به شما ارائه کند‌برای دریافت استعلام قیمت دقیق کافیست فرم پایین صفحه را تکمیل کنید‌.

تجهیزات کاربردی در سیستم برق هوشمند ساختمان

در سیستم برق هوشمند ساختمان از تجهیزات مختلفی استفاده می‌شود‌. این تجهیزات به نسبت نوع تجهیزات هوشمند و سیستم‌هایی که در خانه هوشمند از آن‌ها استفاده شده است‌، انتخاب و استفاده می‌شوند‌. در ادامه با انواع تجهیزاتی که در برقکاری هوشمند استفاده می‌شود آشنا می‌شویم‌.

تجهیزات مربوط به سیستم‌های هوشمند

برخی از تجهیزاتی که در سیستم برق هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرند مربوط به سیستم‌های هوشمندی هستند که در خانه پیاده شده‌اند‌. مثل موتور‌های پرده برقی هوشمند‌، کلید و پریز‌های هوشمند‌، دستگیره‌های برقی هوشمند و‌…

این تجهیزات بدون در نظر گرفتن بی‌سیم یا وایرلس بودن پروتکل هوشمند سازی در خانه هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرند‌.

رله‌ها و میکروکنترلر‌ها

میکرو کنترلر‌ها و رله‌های هوشمند معمولا در خانه‌های هوشمندی که با استفاده از سیم کشی‌، هوشمند شده‌اند اجرا می‌شوند‌. این رله‌ها و میکروکنترلر‌ها مسئول اجرای فرمان‌های سیستم مرکزی روی برق آن قسمت از خانه هوشمند هستند‌.

سیم‌های انتقال اطلاعات

در برقکاری هوشمند ساختمان از سیم‌هایی استفاده می‌شود که می‌توانند علاوه بر انتقال جریان الکتریکی‌، اطلاعات و دستورات را نیز منتقل می‌کنند و این دستورات با رسیدن به تجهیز هوشمند مورد نظر اجرایی می‌شوند‌.

اجرای این سیم‌ها و همچنین رله‌های هوشمند در خانه‌، فرآیندی پیچیده است که نیاز به مهندسی و علم بالایی دارد‌. برای همین موضوع بهتر است برای اجرای این سیستم‌ها و برقکاری هوشمند ساختمان از شرکت‌ها و افراد متخصص حوزه هوشمند سازی استفاده کنید‌.

تابلو برق هوشمند

تابلو‌های برق یکی از اصلی‌ترین اجزای کاربردی در سیستم برق هوشمند ساختمان هستند‌. این تابلو‌ها از تعدادی سوییچ‌، میکرو کنترلر‌، رله‌، ریز پردازنده و‌… تشکیل شده‌اند و وظیفه قطع و وصل کردن و انتقال جریان الکتریکی را به سیستم‌های هوشمند بر عهده دارند‌.

کلید و پریز هوشمند

یکی دیگر از اجزای سیستم‌های برق هوشمند‌، کلید و پریز‌های هوشمند هستند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید سیستم‌های متصل به برق را کنترل و مدیریت کنید‌. اطلاعات بیشتر درباره این تجهیزات را می‌توانید در صفحه کلید و پریز هوشمند مشاهده کنید‌.

لامپ‌های هوشمند

لامپ‌های هوشمند یکی از زیر مجموعه‌های سیستم روشنایی هوشمند به حساب می‌آیند ولی از آنجایی که این تجهیزات با استفاده از برق هوشمند کنترل می‌شوند می‌توان‌ آن را به عنوان یکی از اجزای سیستم برق هوشمند ساختمان معرفی کرد‌.

لامپ هوشمند در سیستم برق هوشمند | هوش آرا

لامپ هوشمند در سیستم برق هوشمند ساختمان

کاربرد برقکاری هوشمند در خانه هوشمند

استفاده از برقکاری هوشمند در ساختمان و خانه یکی از مهم‌ترین سیستم‌هایی است که می‌توانید برای خانه در حال بازسازی یا در حال ساخت خود پیاده کنید‌.

نقش استفاده از برقکاری هوشمند در خانه | هوش آرا

کاربرد برقکاری هوشمند در زندگی روزمره

هوشمند سازی خانه با استفاده از سیستم برق هوشمند هزینه بیشتری نسبت به هوشمند سازی بی‌سیم دارد اما استفاده از آن می‌تواند بسیار کارآمد‌تر باشد‌.

شما با استفاده از برقکاری هوشمند ساختمان می‌توانید در هر لحظه‌ای که بخواهید برق کل خانه یا قسمتی از آن را قطع کنید‌.

فرض کنید یک دستگاه الکتریکی در خانه دارید که اتصالی می‌کند و احتمال آتش سوزی آن یا آسیب رساندن به سیستم برق کل ساختمان وجود دارد‌. در همچین زمانی اقدام به قطع برق آن قسمت خانه می‌کنید یا با استفاده از پریز هوشمند پریز مربوط به آن وسیله را قطع می‌کنید‌.

یا مثلا در خانه آتش سوزی اتفاق افتاده یا نشت گاز پیش آمده است‌. در صورتی که سیستم امنیتی خانه از کار افتاده باشد و نتواند برق را قطع کند شما می‌توانید با استفاده از سیستم برق هوشمند ساختمان‌، برق خانه قطع کنید یا از پیش آمدن آسیب‌های بیشتر جلوگیری کنید‌.

برقکاری هوشمند با استفاده از سیم کشی هوشمند اتفاق می‌افتد و این سیم‌ها می‌توانند میزان جریان را کنترل کنند‌. شما می‌توانید به جای استفاده از کلید و پریز‌های هوشمند از این سیستم استفاده کنید‌.

مزیت برقکاری هوشمند ساختمان نسبت به کلید و پریز هوشمند در قابلیت اطمینان بالا‌تر آن و کنترل آسان‌تری است که سیستم برق هوشمند ساختمان در اختیار شما قرار می‌دهد‌.

آینده سیستم برق هوشمند ساختمان

برقکاری هوشمند ساختمان و سیستم برق هوشمند در سال‌های اخیر محبوبیت زیادی داشته است‌. با توجه به افزایش محبوبیت خانه‌های هوشمند‌، سازندگان و معماران در مراحل ساخت ساختمان‌ها به فکر هوشمند سازی آن می‌افتند و برای همین معمولا برای سیستم‌های هوشمند ساختمان از برقکاری هوشمند استفاده می‌کنند‌.

آینده سیستم برق هوشمند ساختمان | هوش آرا

آینده برقکاری هوشمند

با توجه به دلایلی که در بالا عنوان کردیم و افزایش روز افزون استفاده از سیستم برقکاری هوشمند ساختمان‌، شرکت‌های معتبر زیادی اقدام به توسعه سیستم‌ها و تجهیزات برای برق هوشمند ساختمان کرده‌اند‌.

آینده سیستم برق هوشمند ساختمان با توجه به موارد گفته شده بسیار روشن پیش‌بینی می‌شود‌. با توجه به پیشبینی‌ها احتمال می‌رود در سال ۲۰۳۰ به ازای هر ۱۰ ساختمان مدرنی که در جهان ساخته می‌شود بیش از ۳ عدد ساختمان از برقکاری هوشمند استفاده کنند‌.

هوشمند سازی سیستم برق با توجه به آمار‌ها و احتمالاتی که وجود دارد‌، می‌تواند مزیت ویژه‌ای برای ساختمان شما باشد که علاوه بر ایجاد ارزش افزوده برای ساختمان باعث افزایش آسایش ساکنین و کنترل راحت‌تر ساختمان شود‌.

پیشنهاد می‌شود برای هوشمند سازی سیستم برق از تجهیزات تولید شده توسط برند‌های مطرح استفاده کنید تا در کنار کیفیت بتوانند از تکنولوژی‌های جدیدی که در سال‌های آینده مورد استفاده قرار می‌گیرند نیز پشتیبانی کنند‌.

مراحل اجرای سیستم برق هوشمند ساختمان با هوش آرا

اجرای سیستم برق هوشمند مراحلی دارد که در در ادامه این مراحل را به ترتیب بیان می‌کنیم‌.

مرحله ۱‌؛ مشخص سازی امکانات درخواستی

شما در ابتدا برای کارشناسان هوش آرا مشخص می‌کنید که می‌خواهید سیستم برق هوشمند ساختمان‌تان چه امکاناتی را برای شما فراهم کند‌.

مرحله ۲‌؛ انتخاب تجهیزات و برند آن‌ها

پس از مشخص شدن امکاناتی که می‌خواهید‌، کارشناسان هوش آرا مطابق خواسته شما تجهیزات مختلفی که باید در برقکاری هوشمند استفاده شوند را برای شما لیست می‌کنند و شما بین برند‌های مختلف این تجهیزات را انتخاب می‌کنید‌.

مرحله ۳‌؛ برآورد هزینه و انعقاد قرارداد

با انتخاب برند‌ها‌، برآورد هزینه تجهیزات و اجرای آن‌ها انجام می‌شود و در صورت تایید شما قرارداد هوشمند سازی بین شما و هوش آرا منعقد می‌شود و پروسه تامین تجهیزات استارت می‌خورد‌.

مرحله ۴‌؛ طراحی سیستم برق هوشمند خانه

متخصصان هوش آرا در این مرحله اقدام به طراحی سیستم برقکاری هوشمند خانه شما مطابق با انتظاراتتان می‌کنند‌.

مرحله ۵‌؛ اجرای سیستم برق هوشمند ساختمان

پس از تامین تجهیزات مورد نیاز و اتمام طراحی‌، پروسه اجرا آغاز می‌شود و بعد از آن سیستم‌های هوشمند به سیستم برق هوشمند خانه شما متصل می‌شوند‌.

سوالات متداول درباره سیستم برق هوشمند ساختمان

در برخی از موارد نیازی به تخریب نیست اما پیشنهاد می‌شود قبل از اتمام نازک کاری ساختمان سیستم برق هوشمند را در خانه خود اجرا کنید‌.

استفاده از هرکدام از این روش‌ها برای هوشمند سازی در عملکرد کلی خانه هوشمند تفاوت چندانی ندارند اما اگر خانه شما در مرحله اجراست پیشنهاد می‌کنیم از سیستم برق هوشمند استفاده کنید‌.

سیستم برق هوشمند را می‌توان به راحتی از طریق نرم افزار‌های مخصوص گوشی تلفن همراه مدیریت و کنترل کرد‌.

دیگر مقالات

مشاوره تخصصی و رایگان

برای ثبت درخواست مشاوره تخصصی رایگان‌، استعلام قیمت یا درخواست هوشمندسازی ساختمان کافیست فرم زیر را تکمیل نموده تا کارشناسان هوش آرا در سریع ترین زمان با شما تماس گیرند.